Planera en aktivitet

Mariko hjälper dig att planera när och hur länge du ska göra aktiviteter.

När du organiserat din aktivitet i Mariko är det dags att planera den, ange kan datum, tider, repetition och påminnelser.

Så här gör du:

Skapa en aktivitet eller redigera en befintlig aktivitet.

Klicka på fliken “Planera”. Här ser du flera inställningar som hjälper dig att planera.

Tips: Klicka på krysset till höger om ett datum eller klockslag för att enkelt ta bort det utan att öppna inställningen

Datum: Välj ett datum när du ska göra din aktivitet, efter detta datum kommer din aktivitet visas i försenade aktiviteter. Tar du bort datumet visas aktiviteten i dagsschemat tills du markerar den som klar eller överhoppad.

Starttid: Välj ett klockslag när aktiviteten ska börja

Sluttid: Välj ett klockslag när aktiviteten ska vara klar. Det går givetvis inte att välja ett klockslag innan aktivitetens starttid. Sluttiden påverkar varaktigheten automatiskt.

Varaktighet: Ange hur länge aktiviteten ska hålla på. Varaktigheten påverkar sluttiden automatiskt.

Exempel: En aktivitet ska göras 08:00 - 09:00, alltså varaktighet på 1 tim. Ändras sluttiden till 08:00 - 08:30 ändras varaktigheten automatiskt till 30 min. Skulle man sedan ändra varaktigheten till 1 tim och 30 min, ändras sluttiden automatiskt till 08:00 - 09:30.

Påminnelser: Skapa en påminnelse för din aktivitet, du kan använda datum och klockslag, påminnelsen kan skickas ut som en avisering direkt i din app, SMS eller e-mail. Du kan välja från färdiga förslag eller skapa en anpassad påminnelse. Du kan redigera en påminnelse eller ta bort den. Förslagen i påminnelser kommer se lite olika ut beroende på om det finns en start-tid eller inte för din aktivitet.

Upprepa aktiviteten: Här kan du ställa in ifall aktiviteten ska upprepas flera gånger. Det fungerar liknande som i de flesta digitala kalendrar. Detta beskrivs närmare under Upprepa aktivitet

Visa statusen försenad för denna aktivitet: Du kan läsa mer om detta här: Visa aktiviteter som försenade.

Titta på en video för hur du planerar en aktivitet i Mariko

Uppdaterad den: 23/05/2024