Prioritera en aktivitet

Att veta i vilken ordning saker behöver göras och vad som är viktigast kan vara svårt, speciellt om vi känner oss stressade. Mariko hjälper dig med det.

Öppna en aktivitet för att redigera den.

Klicka på fliken “Prioritera”. Här ser du flera inställningar som hjälper dig att planera.

Prioritet: Här kan du ange en prioritet på din aktivitet mellan 1-4. Prioritet 1 kommer visas i sammanfattningen på dagsschemat och har en egen ikon, det lila hjärtat. I framtiden kommer prioritet 1 ha ännu fler funktioner, då många av oss med funktionshinder har livsavgörande små aktiviteter varje dag som bara inte får glömmas bort, men så lätt kan försvinna på vägen!

Energi: Här kan du ange en siffra för hur mycket engeri denna aktivitet ger eller tar att göra. Detta kommer summeras i dagsschemat under den dagliga sammanfattningen och även i varje område. Detta hjälper många människor att prioritera på ett bättre sätt, så vi inte hamnar mitt i dagen utan energi att komma vidare!

Titta på en video för hur du prioriterar aktiviteter i Mariko